Himmelkalenderen 2019 – en anbefaling

(Anmeldelse i boklig form vil si en kvalitetsvurdring)

Etter å ha fulgt Himmelkalenderen i flere år, er vi imponert over de måteholdne forandringene som skjer.

Som lovet, er Himmelkalenderen en kombinert almanakk og mini-håndbok i astronomi. Siden astronomi-faget fra år til annet ikke alltid er i rivende utvikling, er vi likevel imponert over bredden i bakgrunnsmaterialet og oppdateringen i forhold til rådende forskning.

Samtidig fanger 2019-utgaven opp de siste vesentlige oppdagelsene på en god måte.

Hvis vi skal være kritiske, må det bli i dekningen av det store hovedspørsmålet som er mørk materie og mørk energi, også i forhold til Standardmodellen innen fysikken. Om man skal behandle dette grundig i en kombinert almanakk og astronomihåndbok for alle, må redaktøren selv ta et valg. Men dette er jo det virkelig store spørsmålet alle innen astronomi stiller seg, og dermed av almen interesse. Hva er status? Og hva sier CERN?

For oss mer introverte sjeler, ville også et eksakt tidspunkt ned på minutt-nivå for jevndøgn og solverv vært på sin plass. Ikke minst siden nevnte nivå er spesifisert for andre gjerne mindre viktige hendelser.

Totalt sett er Himmelkalenderen 2019 akkurat der den skal være når du trenger den. Og det er det aller viktigste. Fra uke til uke får du vite hva du kan se på himmelen.

Vi omfavner årets Himmelkalender som tidligere års med løp-og-kjøp. Den blir utsolgt hver år …

(Redaksjonen har ingen økonomiske bindinger med utgiver eller redaktør)

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Hva mener du? Del og kommenter:

Loading Facebook Comments ...