Almanakk for Norge 2021

Vi har tidligere anmeldt Himmelkalenderen 2021 som nå dessverre er utsolgt. Her kommer favoritt nr to: Almanakk for Norge fra Universitetet i Oslo og Gyldendal.

Om enn i svart-hvitt, og et potensielt mer kjedelig snitt enn Himmelkalenderen, har Almanakk Norge favnet nær 7 generasjoner siden første utgivelse i året før Grunnloven i 1814. Dette er nærmest en sensasjon av en kontinuerlig nasjonal arv i Norge, og det burde være en av dødssyndene å IKKE kjøpe denne boken hvert år rent ut av prinsipp.

I motsetning til Himmelkalenderen gir sort-hvitt preget et skinn av kjedelighet og svunnen tid. Poenget er at de to utfyller hverandre til de grader, så begge utgjør et fellesskap vi personlig ikke kommer unna.

Det Almanakken tilbyr er rene fakta, tall og tabeller, skåret ned til beinet, men med nærmest uendelig poesi for oss astronomi-interesserte i hver linje. Almanakken er kortfattet, men tillater seg å inneholde både flere korte spennende utvalge fagartikler for hver utgave som burde interessere oss alle, i tillegg til fast informasjon om regler for fiske, fangst og jakt, samt religiøse helligdager, osv.

Almanakken for Norge er inkurienes møte med dagens 24/7 underholdningsverden: En oase av fred og stille refleksjon som motsats til underholdnings-samfunnets heseblesende ‘se-alt’.

Det unike med Almanakken er at den gir enhver borger i hele Kongeriket fra nord til sør god informasjon om tider og objekter de kan se. Noen av himmelkartene kan være noe vanskelige å tolke, men det er nærmest det eneste vi har å utsette på årets utgivelse.

Offisiell pris er kr 75,- men den selges ned til nær 10 kr under dette hos enkelte kjeder. Vi anbefaler årets julegave nr 2 under alle juletrær.

Samtidig benytter vi anledningen til å ønske alle en fredfylt og God Jul!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Hva mener du? Del og kommenter:

Loading Facebook Comments ...