Sigar til Elon Musk – Vi er på vei til Mars!

Etter flere timers nervepirrende utsettelse er menneskeheten endelig på vei til Mars, til tonene fra «Starman» av David Bowie. Den første oppskytingen av SpaceX sin Falcon Heavy rakett er sålangt en suksess. Her er bildene:

SpaceX sin Falcon Heavy rakett tar av fra Cape Canaveral i Florida etter noen få timers forsinkelse. Bilde: SpaceX direktesending.

Til tonene fra David Bowies «Starman» ble direktebilder overført av «lasten» som nå er på vei ut til Mars-bane: Elon Musk sin flunkende nye Tesla Roadster med en starman-dukke ombord. LOL! Bilde: SpaceX direktesending.

Etter noen nervepirrende minutter landet de to side-bærerakettene synkront med noen få 100 meters mellomrom tilbake på Cape Canaveral. Picture perfect! Bilde: SpaceX direktesending.

I romfartshistorien vil denne dagen gå inn som den første dagen i det neste steget. Den første seriøse utskytingen for å få mennesker til Mars. Og samtidig er det en merkedag i bærekraftig romfart, med tre landinger av bærerakettene for gjenbruk. For oss som har levd en stund kan dette sidestilles med månelandingen i 1969. Sigar til Elon!

Vi gleder oss til fortsettelsen. Her er Starman og hele oppskytingen i opptak under:

Opptak av testoppskytingen av SpaceX Falcon Heavy på vei til Mars:

 

Dette innlegget ble publisert i Mars, Romfart og merket med , . Bokmerk permalenken.

Hva mener du? Del og kommenter:

Loading Facebook Comments ...