Om oss

imgp4848_cut

La deg bergta!

Tiden vi lever i er mer spennende enn noen gang. Jo mer vi nå finner ut om Universet, jo mindre forstår vi at vi vet. For bare noen få hundre år siden ble himmelen sett på som evig og uforanderlig. Idag vet vi at den er i stadig og kollosal forandring – om enn sakte for oss. Med stadig flere øyne og ører mot himmelen oppdager vi mer enn noen gang, og takket være internett får vi vite om alt mens det skjer! Astronomi for Alle vil prøve å sile ut det mest severdige og tilgjengelige for våre breddegrader, og presentere dette på en lettfattelig og enkel måte.

Målet er å få opp interessen og kunnskapen om universet omkring oss, særlig blant barn og ungdom. Astronomi er matte og fysikk «live», direkte, og ufiltrert – det er Newton, Kepler og Einstein rett utenfor din egen stuedør!

Vennlig hilsen, OJ Nordhagen, redaktør, info@astronomiforalle.no

«Som oppmann bak astronomiforalle.no har jeg forbannet den dagen jeg valgte bort fysikk og matematikk halveis på videregående… Heldigvis var astronomikurset på Universitetet i Stavanger åpent, selv med middels matte og fysikk-kunnskaper, og gjorde det mulig å forstå sammenhengene og teoriene vi idag har om Universet. Mine inspiratorer har vært foreleser på astronomikurset, professor Henning Knutsen, og professor Per A. Amundsen ved UiS, som dog ikke har noen faglig tilknytning eller medansvar i dette prosjektet. Takk også til Stavanger Astronomiske Forening for inspirerende miljø og forelesninger, samt ESO’s representant i Norge og redaktør av Himmelkalenderen Jan-Erik Ovaldsen.

Mine eneste hjertesukk er: Få ungene til å tviholde på realfagene, og dem opp for den uendelige strømmen av ukunnskap og fordekt kvasi-vitenskap som overstrømmer oss!»